Gratis extra ruimte krijgen op Dropbox

Dropbox is één van mijn favoriete programma’s op Windows, maar je begint met slechts 2 GB ruimte, wat niet altijd voldoende is. Hier staat hoe je de opslagcapaciteit kunt verhogen zonder iets te hoeven betalen.

Je krijgt geen 50 GB met alleen deze gratis methoden, maar je kunt zeker genoeg ruimte krijgen. Hier is een uitgebreide lijst met alle manieren om extra ruimte te krijgen voor Dropbox.

Aan de slag

Je zult na het aanmelden bij Dropbox een “Get Started” tab zien aan de bovenkant van de pagina. Als je klaar bent met vijf van de stappen onder dat tabblad, dan geeft Dropbox je automatisch 250 MB extra ruimte. De stappen zijn erg eenvoudig te volgen en als je Dropbox een tijdje hebt gebruikt dan heb je de meeste waarschijnlijk al gedaan.

  • Neem de Dropbox Tour
  • Installeer Dropbox op je computer
  • Zet bestanden in je Dropbox-map
  • Installeer Dropbox op andere computers die je gebruikt
  • Deel een map met vrienden of collega’s
  • Nodig een paar vrienden uit om Dropbox te gebruiken
  • Installeer Dropbox op een mobiele apparaat

Get started tabblad van Dropbox

Zodra je klaar bent met vijf van die dingen, zie je 250 MB aan extra ruimte in je Dropbox-account.

Verbind Dropbox met je sociale media accounts

Als je een Twitter of Facebook gebruiker bent, kunt je tot 768 MB gratis ruimte verdienen door het uitvoeren van een paar eenvoudige social media-gerelateerde taken op de “Free”-pagina van Dropbox. De meeste van deze zijn eenvoudig, zoals het verbinden van je Twitter-en Facebook-account met Dropbox, het volgen van @Dropbox op Twitter en het tweeten van een simpel bericht over Dropbox naar je volgen. Met uitzondering van de laatste, ze het allemaal heel gemakkelijke dingen die slechts een paar minuten duren.

Vrienden uitnodigen

De beste manier om extra Dropbox-ruimte te krijgen is het sturen van je referral-link naar anderen, die nadat ze zich aanmelden zorgen dat zowel zij als jij een extra 250MB aan ruimte krijgen. Dus, als vier mensen zich aanmelden voor Dropbox met jouw referral link, dat krijg jij een extra gigabyte. Er zijn een paar goede manieren om hiermee om te gaan zonder dat het spammerig overkomt. Je kunt je ruimte aanzienlijk vergroten met slechts een paar woorden en een link.

Plaats je referral-link op Facebook en Twitter

Indien je veel volgers hebt op Twitter of Facebook, kunt je proberen te tweeten, je referral link te delen en uit te leggen wat Dropbox is en waarom het geweldig is. Natuurlijk wil je niet al te spammerig overkomen met deze links en niet ervoor zorgen dat je vrienden een hekel aan je beginnen te krijgen.

Stuur het naar je vrienden en familie

E-mail is ook een goede manier voor het verzenden van je referral-link naar vrienden en familie. In een e-mail kun je in iets meer detail uitleggen wat Dropbox is, waarom het zo goed is en hoe het kan bijdragen aan een hogere productiviteit. De extra lengte die e-mail biedt tegenover Twitter kan voor een paar extra aanmeldingen zorgen en krijg je dus extra ruimte.

Andere methoden

De sleutel is het vinden van een voldoende groot en geschikt genoeg publiek om mensen zich daadwerkelijk te laten aanmelden. Dropbox is echt een geweldig hulpmiddel, dus het is niet eens dat je zult moet liegen om mensen te vertellen waarom het geweldig is. Hoe minder tech-savvy je doelgroep is, hoe beter en hoe meer ze eraan hebben (bijvoorbeeld: studenten of mensen met meer dan één computer), en dus hoe groter de kans dat ze het zullen willen gebruiken.

Sluit een .edu e-mail adres op je account

Verbind je account met een .edu-e-mail adres en alle ruimte die je krijgt voor verwijzingen zal zich verdubbelen. Dit is een geweldige manier om snel extra ruimte te krijgen. Dat betekent dat je 500 MB krijgt voor elke verwijzing in plaats van 250, dus als je 4 personen doorstuurt heb je al 2GB extra. Niet slecht, zeker gezien veel niet-studenten nog steeds toegang hebben tot hun oude e-mail adres.

Het beste deel over dit is dat alles met terugwerkende kracht werkt, dus als je hard gewerkt hebt voor een grote hoeveelheid verwijzingen, zal Dropbox alsnog alle extra ruimte verdubbelen dat verdiend is door referrals.

Space Race

Het is nu ook mogelijk om 3GB extra ruimte te krijgen via je e-mail adres van je Nederlandse universiteit. Zie hiervoor ook http://www.dropbox.com/spacerace. Hoe groter de universiteit, school, hoe meer ruimte je zult krijgen.

Camera upload

Je kunt een totaal van 3GB extra ruimte krijgen door het gebruik van de camera-upload functie in de Dropbox-applicatie voor smartphones. Hiermee worden op je telefoon om genomen foto’s en video’s automatisch geüpload naar je Dropbox.

Dropbox zal de eerste keer dat je een foto of video met behulp van deze functie upload, 500MB toevoegen aan je vrije ruimte. Vervolgens krijg je 500MB extra opslagruimte voor voor elke 500MB die je uploadt.

Houd een oogje op andere Dropbox Events

Eens in de zoveel tijd zal Dropbox uitkomen met andere manieren om extra ruimte te krijgen. Ze versturen hiervoor meeste nieuwsbrieven en laten het weten op hun forum. Het was bijvoorbeeld eerder dit jaar mogelijk om maar liefst 5GB i.p.v. 3GB extra ruimte te krijgen door de Camera upload-functie te beta-testen met je telefoon.